CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Kakinos Shagis
Country: Zambia
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 7 May 2015
Pages: 149
PDF File Size: 15.65 Mb
ePub File Size: 3.3 Mb
ISBN: 987-4-46839-404-6
Downloads: 41845
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajizshura

Clasificarea Ocupaţiilor din România

Prin aplicarea dispozitiilor din alineatul precedent nu se poate depasi totalul pedepselor stabilite de instanta pentru infractiunile concurente. Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati. La alegerea sanctiunii se tine seama de gradul de pericol social al faptei savarsite, de starea fizica, de dezvoltarea intelectuala si morala, de comportarea lui, de conditiile in care a fost crescut si in care a trait si de orice alte elemente de natura sa caracterizeze persoana minorului.

In cazul prevazut la alin. Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie. Daca partile nu s-au impacat, dar in cursul judecatii inculpatul isi indeplineste obligatiile, instanta, in cazul cand stabileste vinovatia, pronunta impotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile prevazute in art.

Regimul executarii pedepsei detentiunii pe viata este reglementat in legea privind executarea pedepselor. Cercetator economist in economie agroalimentara. Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati.

Prelungirea nu poate depasi durata masurii luate initial. Intelegerea in vederea savarsirii infractiunii de genocid se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. In acest caz executarea pedepselor, a masurilor de siguranta si a masurilor educative, pronuntate in baza legii vechi, precum si ro,ania consecintele penale ale hotararilor judecatoresti privitoare la aceste fapte, inceteaza prin intrarea in vigoare a legii noi.

  ANDRE MESSAGER CLARINET SOLO DE CONCOURS PDF

In cazul in care fapta prevazuta in alineatul precedent a fost savarsita cu intentie, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Sectiunea I Infractiuni contra ordinii si disciplinei militare. Tot astfel se sanctioneaza distrugerea in intregime sau in parte, ori insusirea sub orice forma, nejustificata de vreo necesitate militara si savarsita in proportii mari, a oricaror alte bunuri. Distrugerea din culpa dni vreunuia dintre inscrisurile prevazute in alineatul precedent, care prezinta o valoare artistica, stiintifica, istorica, arhivistica sau o alta asemenea valoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Instanta poate sa impuna minorului respectarea uneia sau mai multora din urmatoarele obligatii:. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si nedepunerea armei sau ochpatiilor munitiei in termenul fixat de lege la organul competent, de catre cel caruia i s-a respins cererea pentru prelungirea valabilitatii permisului.

Administrator financiar patrimoniu studii superioare. Falsul prevazut in alineatul precedent, savarsit de un functionar in exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Condamnatul trecut de varsta de 60 de ani pentru barbati si de 55 de ani pentru femei poate fi liberat conditionat dupa executarea efectiva a 15 ani de detentiune, daca sunt indeplinite si celelalte conditii prevazute in alin. Contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente savarsite de persoana fizica.

Cu pedeapsa inchisorii de la 7 la 15 ani se sanctioneaza si lipsirea de libertate a unei persoane savarsita in scopul de a o obliga la practicarea prostitutiei. Patents, Trademarks, Copyright Law: Sustragerea de la rechizitii militare. Dispozitiile alineatelor precedente nu se aplica in cazul cand, potrivit legii statului in care infractorul a savarsit infractiunea, exista vreo cauza care impiedica punerea in miscare a actiunii penale sau continuarea procesului penal ori executarea pedepsei, sau cand pedeapsa a fost executata ori este considerata ca executata.

  LA RVOLUTION MONDIALE NESTA WEBSTER PDF

Fapta constand intr-o actiune savarsita din culpa constituie infractiune numai atunci cand in lege se prevede in mod expres aceasta.

Clasificarea Ocupaţiilor din România | Romanian to English | Law (general)

Dupa luarea masurii libertatii supravegheate, instanta incunostinteaza scoala unde minorul invata sau unitatea la care este angajat si, dupa caz, institutia la care presteaza activitatea stabilita de instanta.

In cazul condamnatului minor, limitele retinerii se reduc la jumatate.

Dispozitiile prevazute in alin. Muncitori necalificati in don extractiva si constructii. Constituie tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de masuri in vederea comiterii faptei prevazute la alin. Cand actele prevazute in alin. Daca in acelasi interval condamnatul a comis din nou o infractiune, instanta poate dispune revocarea incetarii executarii pedepsei la locul de munca, dispozitiile art.

Cor 2013 Clasificarea Ocupatiilor Din Romania

In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa inchisorii de la 10 la 25 de ani. Nerespectarea hotararilor judecatoresti, prin sustragerea de la executarea masurilor de siguranta prevazute in art. Amenda se stabileste tinandu-se seama de dispozitiile art.