ANAF DECLARATIA 230 PDF

Saving page now As it appears live August 30, AM UTC. Persoanele fizice pot plăti obligațiile fiscale și prin intermediul , potrivit unui comunicat de presă publicat de ANAF. Începând. Descarcă formularul Descarcă from salary. Download form The standard blank form available on ANAF official page: Form

Author: Zulkitaur Shakazragore
Country: Solomon Islands
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 19 November 2006
Pages: 10
PDF File Size: 2.92 Mb
ePub File Size: 20.84 Mb
ISBN: 193-3-79717-809-2
Downloads: 9278
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kebei

C e trebuie sa stim despre impozitul pe profit? In primul rand vrem sa stim cum calculam impozitul pe profit. Urmeaza o alta intrebare dureroasa: Pentru a evita amenzile trebuie sa stim ce declaratii trebuie sa depunem si, desigur, cand trebuie sa depunem declaratiile.

In vederea determinarii impozitului pe profit rezultatul fiscal se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile si deducerile fiscale si la care se adauga cheltuielile nedeductibile.

La stabilirea rezultatului fiscal se iau in calcul 2330 elemente similare veniturilor si cheltuielilor precum si pierderile fiscale. Rezultatul fiscal pozitiv este profit impozabil. Rezultatul fiscal negativ este pierdere fiscala.

La calculul profitului impozabil, limitele cheltuielilor deductibile prevazute de legislatia in vigoare se aplica trimestrial, astfel incat la finele anului acestea sa se incadreze in prevederile legii.

Pentru contribuabilii care platesc impozitul pe profit anual, anat cheltuielilor deductibile se aplica anual. Pentru determinarea profitului impozabil suntem obligati sa intocmim un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar.

Wnaf poate fi tinut in forma scrisa sau electronica.

Completarea o vom face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate in declaratiile de impunere. Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care informatiile cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile. Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea noastra, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii.

Acestea se refera la: Calculul, declararea si plata impozitului pe profit se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii trimestrelor I-III. Definitivarea si plata impozitului devlaratia profit aferent anului fiscal respectiv se efectueaza pana la termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv a anului urmator.

Persoanele juridice seclaratia se dizolva cu lichidare au obligatia sa plateasca impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului. Avem obligatia de a depune aceasta declaratie pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul. Pentru trimestrul IV nu se depune declaratia Vom depune declaratia privind declaratix de plata la bugetul de stat la organul fiscal in a carui evidenta fiscala suntem inregistrati ca anat de impozite si taxe.

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa declaratii.

Formularul ddclaratia depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Contribuabilii care inceteaza sa existe in cursul anului fiscal au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind impozitul pe profit pana la data depunerii situatiilor financiare la registrul comertului. Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Institutiile de credit – persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit – persoane juridice straine – au obligatia de a declara si de a plati impozit pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial.

  A CSBTS KILENC SZABLYA PDF

Platile anticipate se declara in Formularul Termenul pana la care se efectueaza plata impozitului anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit — Formularrespectiv 25 martie inclusiv a anului urmator. Cultele religioase, unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate, asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura au obligatia de a declara si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul.

Contribuabilii pot opta pentru calculul, declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial. Termenul pana la care se efectueaza plata ahaf anual este termenul de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit, respectiv 25 martie inclusiv declaratix anului urmator. Optiunea pentru sistemul anual de xeclaratia si plata a impozitului pe profit se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual.

Optiunea este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi. Iesirea din sistemul anual de declarare si plata a impozitului se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual. Nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:. De asemenea, nu pot opta pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit:. Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar.

Contribuabilii care opteaza pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic depun formularul “Notificare privind modificarea anului fiscal” in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii contribuabilului — in cazul in care se opteaza de la infiintare pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic.

Primul an fiscal modificat include si perioada anterioara din anul calendaristic cuprinsa intre 1 ianuarie si ziua anterioara primei zi a anului fiscal modificat, acesta reprezentand un singur an fiscal. Contribuabilii care opteaza pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic aplica urmatoarele reguli de declarare si plata a impozitului pe profit:.

Aceste prevederi se aplica si in cazul in care anul fiscal modificat incepe in a doua, respectiv in a treia luna a trimestrului IV al anului calendaristic. Nu intra sub incidenta acestor prevederi contribuabilii care se dizolva cu xeclaratia, pentru perioada cuprinsa intre prima zi a anului fiscal urmator celui in care a fost deschisa procedura lichidarii si data inchiderii procedurii de lichidare.

Reguli aplicabile pentru contribuabilii care opteaza pentru revenirea la anul calendaristic ori pentru schimbarea perioadei din care este constituit anul fiscal. Contribuabilii care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic daca isi modifica exerci? Pentru stabilirea anului fiscal modificat acesti declafatia aplica urmatoarele reguli:.

Modificarea perioadei anului fiscal se comunica organelor fiscale competente astfel: Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii au semnat joi, 29 noiembrie, un acord prin care se urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului constructiilor in Romania.

Potrivit acordului aprobat prin memorandum, in sedinta solemna a Executivului, desfasurata la Alba Iulia, salariul minim brut din constructii va fi de 3. Acordul a fost semnat la sfarsitul sedintei de premierul Viorica Dancila si de Putem vinde acest autoturism, din fondul de marfa, declraatia sa fim nevoiti sa inregistram prin DITL de la un sector la altul? Exista si alte implicatii fiscale? Pe de alta parte, potrivit art.

  KROHNE OPTIFLUX 4000 PDF

In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Sunt de acord cu politica de cookie. Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata. Ti-a placut acest articol?

Heading 1: Nunc quis ante libero interdum tempor.

Da Like, Printeaza wnaf trimite pe Email! Votati articolul ” Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata “: Clic declarstia si spune parerea ta! Ce trebuie sa stie orice contabil la inceputul lui Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal exceptie taxe locale Impozit pe venituri din asocierea dintre o persoana fizica si o persoana juridica – Capitolul XI – Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal.

Mai multe articole despre impozitul pe profit. Tratament fiscal Ultimele articole Top 5 programe de facturare si contabilitate si avantajele pe care le includ Calcul corect impozit pe profit. Un model pe care il puteti folosi oricand, explicat de expertul contabil Zoom fiscal: Cum procedam in ce priveste deductibilitatea provizionului?

Impozitarea veniturilor din dividende in anul Mai multe articole despre calcul impozit pe profit. Mai multe articole despre declaratii impozit pe profit. Articole declaratla Studiu de caz: Veniturile si cheltuielile inregistrate eronat si efectuarea controlului de fond Documentar fiscal: Obligatiile fiscale ale asocierilor Impozitul pe dividende in si in Deducere cheltuieli din impozitul pe veniturile microintreprinderilor.

Completare F 25 mai este termenul pentru depunerea a 10 declaratii fiscale Ultimele articole Taxa licenta marca inregistrata – evitarea dublei impuneri. Impozit nerezidenti Agenda obligatiilor fiscale din luna decembrie Mai multe articole despre formularul Articole similare Acordarea de bunuri asociatului unic in schimbul dividendului.

Care e tratamentul fiscal? Declarare taxa de stalp. Ce prevederi se aplica in ? Impozitul platit de nerezidenti in cazul comisioanelor Fond handicapati. Achizitie bunuri in luna urmatoare. Raspunsuri cu privire la depunerea electronica a declaratiilor fiscale Ultimele articole Procedura de compensare sau de recuperare a pierderilor fiscale Asociere persoana juridica cu persoana fizica.

Declararea veniturilor Neconcordanta in Declaratii: Completare corecta a formularelor Atentie! Iata ce taxe si impozite trebuie platite! Mai multe articole despre declaratia Recomandari Noutati Ultima ora Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal Este mai eficient impozitul pe profit decat impozitul pe venit? Care sunt obligatiile fiscale privind indemnizatiile de concediu medical? Cand intervine obligatia de inregistrare in scopuri de TVA pentru operatiuni intracomunitare Ghid practic pentru contabili referitor la Protectia datelor Impozitul pe profit – calcul, declaratii, termen de plata De declatatia 01 martie anumiti contribuabili vor aplica obligatoriu Split TVA.

Ce obligatii vor avea dupa aceasta data? Regimul fiscal al dividendelor distribuite in declarati A fost publicata procedura de restituire a taxei de prima inmatriculare.

Impozit pe profit – Calcul, declaratii si termene de plata

Cum si cand se restituie? Modificari fata de Ce formulare declarahia depuse online? O noua obligatie pentru persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente – Registrul de evidenta fiscala Conturi de trezorerie pentru plata contributiilor in Microintreprinderile in